Community management trends 2022: zorg dat je hier NU al mee aan de slag gaat

Mark my words: hier kom je in 2022 NIET meer mee weg

Het is erop of eronder. Geloof me, dit wordt over een paar maanden zo’n belangrijk punt. Als je dit dan terugleest denk je: shit, ze had gelijk. Let daarom (vooral als je businesscoach bent) goed op , want hier kom je in 2022 echt niet meer mee weg.

In 2022 kom je niet meer weg met een gratis Facebookgroep voor je programma

Ik MOET dit kwijt, want veel mensen zien en voelen dit niet. Je komt in 2022 niet echt meer weg met puur en alleen een gratis Facebookgroep voor je programma.

Er zijn op dit moment zo veel ondernemers, zo veel businesscoaches en zo veel high-end coaches – de online bubbel wordt alleen maar groter.

En natuurlijk is er een markt voor.

Natuurlijk zijn er kansen.

Natuurlijk krijg je nog wel aanmeldingen als je jezelf slim positioneert, maar jouw community gaat hierbij mega, MEGA belangrijk worden. Als je daar nu niet op anticipeert, nu niet stopt met dezelfde Facebookgroepjes en opbouw als de rest, dan word je niet alleen een eenheidsworst, maar stort straks ook alles als een kaartenhuis in elkaar.

Een community gaat dieper dan contentstrategie

Want mensen blijven niet alleen vanwege jouw kennis. Ze hebben de behoefte om gezien te worden, aan groei en aan nog meer dingen die verder gaan dan pure kennis. En dit wordt de komende jaren nog veel belangrijker.

Een community gaat zo veel dieper dan een contentstrategie. Als je dit niet oppakt, dan bied je alleen coaching aan, niet die movement, en dat is nou juist hetgeen waarom mensen bij je willen blijven.

Wil je meer weten over de community management trends van 2022? Beluister dan ook deze Community Podcast! Een jaar lang neem ik elke werkdag een podcast op over ondernemen, community’s en community management. Ik kan niet wachten om mijn kennis met jou te delen!

Kennis is the bare minimum

Jouw kennis is the bare minimum van wat iemand van jou als coach kan verwachten: dat je over die die ervaring, inzichten en businesswijsheid beschikt en daar ook in investeert. Wat mensen nodig hebben is dat je daarnaast ook echt in alles wat je doet laat zien dat het klopt. Dat je het niet alleen ademt en leeft, maar er ook iets unieks bij aanbiedt waardoor ze jaren bij jou willen blijven.

En als je dit nu niet weet, onderzoek dit dan. Want dit gaat echt nodig zijn.

Als jij een duurzaam bedrijf met klantretentie wilt, kun je daar in 2022 echt niet meer omheen. Het is tijd om op een diepere laag verbinding te maken met je mensen. Om te kijken waar het nu echt om draait. Zodat je geen marketingtrucjes hoeft te blijven doen, maar echt volgers en fans krijgt die alleen maar bij jou willen horen. Dát is waar het om draait.

Wat zijn volgens jou de community management trends van 2022? Deel het in de comments! 

Wil jij als een van de eersten in Nederland dé expert worden in community management?

Is de community manager opleiding echt iets voor jou? Schrijf je dan nu in!

Laat je opleiden tot community manager en leer: 

  • hoe je van klanten FANS maakt; 
  • wat de meestgemaakte fouten van communitybeheerders zijn (en hoe jij ze voorkomt);
  • hoe groepsdynamica werkt in een betaalde setting;
  • hoe je ervoor zorgt dat de betaalde community van jouw klant actief blijft;
  • EN: hoe je jouw klant helpt om met weinig tijd meer leads te verzamelen uit hun gratis community!

In Amerika zijn community managers ontzettend gewild en ook hier in Nederland krijg ik steeds vaker van topondernemers de vraag of ik geen goede mensen ken die hun betaalde community kunnen managen. Als je nu meedoet aan deze training ben jij een van de eersten in Nederland die deze skills aanbiedt.

Wedden dat jij straks in no time vol zit?

Vertel me meer over de community manager opleiding!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Kim Buining draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches