Hoe verdien je tonnen dankzij je community zonder dat je de hele dag werkt?

Hoe verdien je tonnen dankzij je community zonder dat je de hele dag werkt?

Hoe verdien je tonnen dankzij je community zonder dat je de hele dag hoeft te werken of jezelf compleet verliest? Dat doe je door anders naar je bedrijf te gaan kijken.  

Slim opschalen dankzij een paar pijlers

Afgelopen week gaven John en Jeanet van Lifestyle of Business een toffe masterclass in de Secret Circle. We bespraken daarin onder andere het laten groeien van je bedrijf: hoe zorg je ervoor dat je dankzij een paar pijlers slim opschaalt zonder dat je eraan onderdoor gaat?

Wat zo tof was aan deze masterclass, was dat John en Jeanet ook heel open waren over hun eigen situatie. Janet had een succesvolle paardenbusiness, tot ze van haar paard viel en haar rug brak. Al snel kwam ze tot een pijnlijke realisatie: als ik ziek ben, dan valt mijn business ook stil. Iets wat bij veel ondernemers zo is.

Als jij ziek wordt, komt er dan nog geld binnen?

Draait jouw bedrijf door als je een paar weken ziek bent? Komt er dan nog geld binnen?

Veel mensen die ik help met hun community komen al snel tot de conclusie dat zij overal de sterspeler in zijn. Hun team draait niet zelfstandig of ze hebben zelfs helemaal geen team.

Ben jij in loondienst van je eigen bedrijf?

Een van de grootste fouten die ondernemers maken is dat ze zelf in loondienst zijn van hun bedrijf. Dat ze elke dag moeten werken omdat ze anders geen geld verdienen.

Herken je dit? Besef dan dat je jezelf op deze manier een baan geeft. Een heel vervelende baan zelfs, want vaak zijn we geen leuke baas voor onszelf. De ergste bullenbakbaas in een loondienstbaan kan daar nog een puntje aan zuigen. We eisen vaak nóg meer van onszelf en voelen ons daarbij ook nog eens superschuldig en gestrest.

Wil je meer weten over dit onderwerp? Beluister dan ook mijn podcast en ontdek hoe je tonnen verdient dankzij je community zonder dat je non-stop online hoeft te zijn.

Verdien meer door anders naar je bedrijf te kijken

Tijdens de masterclass in de Secret Circle, stelden John en Jeanet mijn members allerlei vragen. En ik vond het fascinerend om te zien wat dat met ze deed. Want juist door open te staan en op een andere manier naar je bedrijf te kijken, kom je verder.

Vaak focus je maar op 1 manier

en mis je hierdoor de verschillende kanten,

de kansen in de markt,

nét dat stukje dieper.

Kijk altijd hoe het zo simpel mogelijk kan

Ik denk dat daar ook de kracht ligt van succesvolle ondernemers. Die kijken elke keer weer:

Hoe doet een ander het?
Hoe kan ik zo simpel mogelijk mijn bedrijf laten groeien op een manier die bij mij past?

We zijn vaak zo geneigd om in dat ene bubbeltje te gaan zitten of te focussen op die ene cursus. Maar als je dat doet, dan mis je die perspectieven, die creatieve ideeën: dat wat maakt dat je kunt doorgroeien als ondernemer.

De komende maand laat ik nog 5 mensen toe aan de Secret Circle. Wil jij daar 1 van zijn? Neem dan  contact met me op. Ik ontmoet je graag.

Wil jij als een van de eersten in Nederland dé expert worden in community management?

Is de community manager opleiding echt iets voor jou? Schrijf je dan nu in!

Laat je opleiden tot community manager en leer: 

  • hoe je van klanten FANS maakt; 
  • wat de meestgemaakte fouten van communitybeheerders zijn (en hoe jij ze voorkomt);
  • hoe groepsdynamica werkt in een betaalde setting;
  • hoe je ervoor zorgt dat de betaalde community van jouw klant actief blijft;
  • EN: hoe je jouw klant helpt om met weinig tijd meer leads te verzamelen uit hun gratis community!

In Amerika zijn community managers ontzettend gewild en ook hier in Nederland krijg ik steeds vaker van topondernemers de vraag of ik geen goede mensen ken die hun betaalde community kunnen managen. Als je nu meedoet aan deze training ben jij een van de eersten in Nederland die deze skills aanbiedt.

Wedden dat jij straks in no time vol zit?

Vertel me meer over de community manager opleiding!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Kim Buining draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches